Σήμερα θα φτιάξουμε μία πανεύκολη απλή συνταγή για κέικ νηστίσιμο κέικ χωρίς βουτυρα χωρίς αυγά χωρίς να μετράμε με ζυγαριά χωρίς μίξερ δεν υπάρχει πιο απλή εκδοχή ενός κέικ σας είχα δείξει στις γιορτές που πέρασαν 1 2 3 4 το γαλλικό κέικ σήμερα θα σας δείξω 1 2 3 4 νηστίσιμο κέικ

Υλικά:

1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες χυμό πορτοκαλιού
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικό)

όλα είναι μετριμένα με την κοκκινη κουπα του νες καφε

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχετε ένα λείο μείγμα.
Αν θέλετε, προσθέστε το κονιάκ ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας (π.χ. βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού).
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σταφίδες, ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας υγείας.
Λαδώστε μια φόρμα για κέικ και μεταφέρετε το μείγμα σε αυτήν.
Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε
στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς στη φόρμα πριν το ξεφορμάρετε αχνίστετο με ζαχαρη άχνη και το σερβίρετε.

Συμβουλές:

Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό αλεύρι και να προσθέσετε 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χυμό πορτοκαλιού ή με χυμό του εμπορίου.
Το κέικ αυτό διατηρείται καλά σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με Χοιρινό και Μοσχαρίσιο Κιμά σε Πλούσια Σάλτσα Ντομάτας
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με τηγανητές πιπεριές