Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
και το ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κούπα sprite (αναψυκτικό)
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι χωρητικότητας 240 ml
Αν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κόκκινη κούπα του νές καφέ.
Εκτέλεση
Χτύπησα στο μίξερ τα υλικά με τη σειρά
όπως τα γράφω, έριξα το μείγμα σε ένα μέτριο λαδωμένο ταψάκι, μπορούμε να το βάλουμε και σε φόρμα, και έψησα στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο
στις αντιστάσεις για 50 λεπτά, ανάλογα και με το φούρνο μας.
Η αλήθεια είναι ότι το κάνω πρώτη φορά, μου το είχε κεράσει μία γνωστή μου,
είχα πάρει τη συνταγή, και τώρα πού είναι νηστεία τη θυμήθηκα και το έκανα.
Έγινε πολύ ωραίο την επόμενη φορά θα το βάλω σε φόρμα.
Καλή απόλαυση! 🥰
Η Συνταγή είναι της κας Βάγια Τσιρούδη