Κανταϊφι με Λιβανέζικη κρέμα,είναι καταπληκτικό!!!

Advertisement

Υλικά:

Σιρόπι
600γρ.νερό (3 ποτ.)Αφήνουμε 5-6κσ.για να βάλουμε στο τέλος.
600γρ.ζάχαρη (3ποτ.)
φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρύφαλλα
χυμό λεμονιού
1κ.σ. μέλι
Να βράζει για 3-4 λεπτά
Στο τέλος βάζουμε το μέλι.

Για την βάση:
500γρ. καταϊφι (το ανοίγουμε καλά)
120γρ.βούτυρο λιωμένο(μπορούμε να βάλουμε φυτικό)

Κρέμα Λιβανέζικη
1000 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. νισεστέ
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. ανθόνερο
3 κόκκους μαστίχας κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη
2 φακελάκια βανίλια ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
90 γρ. φιστίκια Αιγίνης- χαλεπιανά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάση: Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και απλώνουμε το μισό σε pyrex 30×40 εκατοστά. Το βουτυρώνουμε βάζουμε ότι έχουμε, σπασμένα καρύδια ή χαλεπιανά
ή αμύγδαλα, λίγη κανέλα. Βαζουμε το άλλο μισό κανταΐφι και το βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για μια ώρα, να πάρει ξανθό χρώμα. Στα 30 λεπτά αν δεν πάρει χρώμα από κάτω το αναποδογυρίζουμε, για να πάρει χρώμα και από κάτω.
Το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα βρεγμένη και το αφήνουμε να το απορροφήσει το σιρόπι.
Κάνουμε την κρέμα και την βάζουμε από πανω από το κανταΐφι. Βαζουμε τα σπασμένα χαλεπιανά (φιστίκια Αίγινης) μετα με το κουτάλι βαζουμε να πάει παντού 5-6κσ. σιρόπι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Advertisement

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Despo Ermogenous

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement