Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε ένα μοναδικό καπνιστό κεμπάπ στο σπίτι και, μάλιστα, με ένα έξυπνο κόλπο για να του δώσετε εκείνο το υπέροχο καπνιστό άρωμα, σαν να το ψήσατε στην σχάρα. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει δύο είδη κιμά, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα θα είναι ένα ζουμερό, νόστιμο και απλά απολαυστικό πιάτο που θα λατρέψετε. Πραγματικά, σας το λέω, θα γίνει “φωτιά”
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Καπνιστό κεμπάπ
Ετοιμάστε το πιο απίθανο καπνιστό κεμπάπ στο σπίτι και δώστε του μοναδικό καπνιστό άρωμα, όπως ακριβώς και στην σχάρα. Μια συνταγή με διπλό κιμά που θα σας ενθουσιάσει με τη ζουμερή και απίστευτα νόστιμη γεύση της!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτά τα ζουμερά κεμπάπ, θα χρειαστούμε:
Για το μείγμα του κιμά:
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 400 γρ. κιμά κοτόπουλο ή αρνίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- Μια μικρή χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το κάπνισμα και το σερβίρισμα:
- 1 καρβουνάκι
- Λίγο λάδι
- Επιπλέον ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό για το σερβίρισμα
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτό το απίθανο καπνιστό κεμπάπ στο σπίτι.
1. Ξεκινάω ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ τον μοσχαρίσιο κιμά και τον κιμά κοτόπουλο. προσθέτω το τριμμένο κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον κόλιανδρο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
2. Έπειτα, ζυμώνω καλά το μείγμα με τα χέρια μου, για περίπου 10 λεπτά, χτυπώντας το δυνατά στο μπολ για να γίνει ομοιογενές και να αποκτήσει την απαραίτητη ελαστικότητα. το σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
3. Αφού περάσει η ώρα, παίρνω το κρύο μείγμα και το απλώνω ομοιόμορφα πάνω σε ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια, σχηματίζοντας τα λουλά κεμπάπ.
4. Τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
5. Για να δώσω το καπνιστό άρωμα, ανάβω ένα καρβουνάκι σε ένα γκαζάκι ή στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κάψει καλά. το βάζω μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ ή μια μικρή κατσαρόλα.
6. Μεταφέρω τα κεμπάπ από τον φούρνο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετώ ένα μικρό καρβουνο διπλα τους, ρίχνω λίγο λάδι πάνω στο καρβουνάκι και σκεπάζω αμέσως με το καπάκι. τα αφήνω έτσι για 10 λεπτά.
7. Τέλος, τα σερβίρω ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό.
Χρήσιμα Tips για το Καπνιστό Κεμπάπ
- Το ζύμωμα: Το συνεχές ζύμωμα και χτύπημα του κιμά είναι απαραίτητο για να γίνουν τα κεμπάπ αφράτα και να κρατήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο.
- Το κρύο: Η ώρα που μένει ο κιμάς στο ψυγείο είναι πολύ σημαντική. Βοηθάει να σφίξει ο κιμάς και να μην διαλυθεί στα καλαμάκια.
- Το κάπνισμα: Με το κόλπο με το καρβουνάκι, δίνεις στα κεμπάπ μια μοναδική, αυθεντική γεύση, σαν να τα έψησες στην σχάρα.







