Ρολάκια Μοσχαρίσια σε κόκκινη σάλτσα 💞💞💞

Ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο πιάτο😋

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το κρέας πρέπει να είναι άριστης ποιότητας, βασιστείτε στον έμπιστο κρεοπώλη σας και διευκρινίστε του τι πρέπει να σας κόψει πολυ λεπτές φέτες μοσχάρι.

Υλικά:

1 κιλό Μοσχαρίσιες Φέτες όσα και τα ρολά
150 γρ ωμό ζαμπόν
Τριμμένο κίτρινι τυρι για γεύση.
1L πελτέ ντομάτας
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 μικρό κρεμμύδι
1 καρότο
1 μπαστουνάκι σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Φρέσκος μαϊντανός για γεύση.
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Βασιλικός για γεύση.
Ελαιόλαδο για γεύση.
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αν χρειαστεί, χτυπάμε το κρέας να γίνει μια λεπτή φέτα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε μια φέτα ζαμπόν, μπόλικο τριμμένο τυρί, μαϊντανό ψιλοκομμένο, σχηματίζουμε το ρολό και το κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.


Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί με ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο, ανακατεύοντας συχνά για να μην καούν.
Προσθέτουμε τα ρολά και τα ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, βάζουμε λίγα φύλλα βασιλικού, το κλωνάρι δεντρολίβανου, τη δάφνη, μια κουτάλα νερό και σκεπάζουμε. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα.
Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και μετά το σερβίρουμε.

ΥΓ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά σας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦονταν Αμυγδάλου με Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΚέικ Αμαρέτι με μαύρη σοκολάτα