Έχετε κέικ που σας έχει περισσέψει και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Μην το πετάξετε! Με αυτή τη συνταγή, θα μετατρέψετε το κέικ σε απολαυστικές καριόκες, ιδανικές για ένα γλυκό σνακ ή για να τις προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Είναι μια εύκολη και οικονομική συνταγή που θα σας εκπλήξει με την υπέροχη γεύση της.

Υλικά:

150 γρ. μπισκότα (π.χ. Digestive, Oreo)
250 γρ. κέικ (όποιο είδος έχετε)
Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
1 βανίλια
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο
2 κουταλιές της σούπας κακάο, κοσκινισμένο
500 γρ. κουβερτούρα
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα και το κέικ ζυμώνουμε όλα καλά τα υλικά στρώνουμε κάτω διάφανη μεμβράνη το βάζουμε καταμήκος σαν τον κορμό το κλείνουμε καλά και σφιχτά και το πατικώνουμε ελαφρώς για να κάνει καμπύλη, το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες λιώνουμε την κουβερτούρα με τρεις κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο κόβουμε όσο ένα δάχτυλο της καριόκες της βουτάμε στις σοκολάτα με δύο πιρούνια και τις βάζουμε σε ένα ταψί στη λαδόκολλα, και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσουν ,μπορούμε να βάλουμε καρύδια από πάνω ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε σε αλουμινόχαρτο ή τους προσφέρουμε σε χαρτάκια

καλή σας επιτυχία

Η Συνταγή είναι την σελίδα Η κουζινα της Ιωαννας