Η Καρυδόπιτα με κρέμα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει δύο υπέροχες γεύσεις σε ένα πιάτο: τη ζουμερή καρυδόπιτα και την απαλή, βελούδινη κρέμα. Είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και θα γίνει το αγαπημένο σου!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Καρυδόπιτα με κρέμα: Το γλυκό που θα λατρέψεις!
Καρυδόπιτα με κρέμα που μπορεί να φαίνεται λίγο περίπλοκη, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει! Είναι ένα γλυκό πολύ νόστιμο, που συνδυάζει την πλούσια γεύση της καρυδόπιτας με μια βελούδινη κρέμα και είναι ιδανικό για ένα επίσημο τραπέζι ή μια γιορτή.
Ingredients
- Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Για το κέικ:
- 6 Αυγά
- 1 φλ. Ζάχαρη
- 1 1/2 φλ. Αλεύρι
- 1-2 Βανίλιες
- 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1/2 κ.γ. Κανέλα
- 1/2 κ.γ. Γαρύφαλλο
- 2-3 κ.σ. Κονιάκ (διαλυμένη σε 1/4 κ.γ. σόδα)
- 1 φλ. Καρύδια αλεσμένα και λίγα κομμένα με τα χέρια
Για το σιρόπι:
- 2 1/2 φλ. Ζάχαρη
- 3 φλ. Νερό
- 1 Βανίλια
- Φλούδα από 1/2 Λεμόνι και χυμό
- 1 ξυλάκι Κανέλα
- 2 κ.σ. Μέλι
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο Γάλα
- 2 Κρόκους αυγών
- 1 Βανίλια
- 200 γρ. (1 ποτήρι) Ζάχαρη
- 1 πρέζα Αλάτι
- 90 γρ. (4 κ.σ.) Αλεύρι ή 3/4 του ποτηριού
- 20 γρ. (2 κ.σ.) Κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. Βούτυρο (στο τέλος)
- 200 ml Κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
Instructions
Προετοιμασία του κέικ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεικιν πάουντερ, προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια, γαρύφαλλο,κανέλα,καρύδια και τα ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Βάζουμε την σόδα που ανακατέψαμε με το κονίακ.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικα και ανακατεύουμε με κουτάλα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε το pyrex 25×35 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175βαθμους.Ελεγχουμε αν έχει ψηθεί με ένα ξυλάκι (που κάνουμε σουβλάκι)Γυρω στα 40-45 λεπτά είναι έτοιμη. Αφήνουμε να κρυώσει και κάνουμε το σιρόπι.
Σιρόπι και Κρέμα
Ενώ το κέικ κρυώνει, ετοιμάζω το σιρόπι. Βράζω τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, μαζί με ένα ξυλάκι κανέλας, για περίπου 5 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτω μέλι, ανακατεύω και περιχύνω την κρύα καρυδόπιτα.
Στη συνέχεια, ετοιμάζω την κρέμα. Χτυπάω τους κρόκους και τα βάζω όλα μαζί. Όταν η κρέμα πήξει, σβήνω τη φωτιά και προσθέτω βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Βάζω την κρέμα σε ένα πυρέξ και τη σκεπάζω με μεμβράνη, αφήνοντάς τη να κρυώσει.
Χτυπάω κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ, τη βγάζω και χτυπάω την κρέμα μου στο μίξερ για δύο με τρία λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτω την έτοιμη σαντιγύ για να ενωθούν τα μείγματα.
Συναρμολόγηση και Γαρνιτούρα
Απλώνω την κρέμα πάνω από την καρυδόπιτα 
Καλή επιτυχία!
H Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous










