Υλικά 
1 αυγό 
200γρ χλιαρό γάλα 
1 μαγιά ξερή 
100μλ λάδι 
470γρ αλεύρι 
1κ.γ. ζάχαρη 
1κ.γ αλάτι

Για την γέμιση- ότι θέλετε , εγώ έβαλα με μερέντα, φράουλα, φρούτα του δάσους και βύσσινο…

1 κρόκο για να πασπαλίσουμε πριν μπούνε στο φούρνο. 

Εκτέλεση

Στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε τη μαγιά τη ζάχαρη και 1 κ.σ αλεύρι και αφήνουμε για 10 λεπτά. 

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινιζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, ελαφρώς χτυπημένο το αυγό, το λάδι και το μίγμα με τη μαγιά. 

Ζυμώνουμε μια μαλάκια ζύμη. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. 

Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια ή από 65 γρ το καθένα. 

Κάνουμε μπάλες και ένα ένα ανοίγουμε τα φυλλα

14×18 και τα κόβουμε σε 6 γραμμές. 

 

 

Τα γεμίζουμε και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. 

Λαδονουμε τη φόρμα μια μια θήκη πριν μπει το καθένα σαλιγκάρι. 

Αφήνουμε για αλλά 15 λεπτά και μετά αλλοιφουμε με το κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Ψ για 20 με 25 λεπτά…

 Όταν βγουν τα σκεπάζουμε με μια πετσετουλα ελαφρώς βρεγμένη… Καλή σας όρεξη

Συνταγή τη Κας Αννα Κασσανδρεια

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με βουτυρόγαλα
Επόμενο άρθροΦτιάξε τις πιο Γλυκές και νηστίσιμες καριόκες με λίγα υλικά