Οι Κασερόπιτες της κας Αλεξάνδρα Κυριάκη είναι το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς είναι χορταστικές, πεντανόστιμες και αρέσουν σε όλη την οικογένεια, άρα θα τις φτιάχνετε πολύ συχνά για το κολατσιό των παιδιών. Επειδή η ζύμη γίνεται πολύ αφράτη και η γέμιση είναι πλούσια σε λιωμένα τυριά (γκούντα, ένταμ, κασέρι), συνεπώς αποκτούν μία υφή και γεύση που ξεχωρίζει, γι’ αυτό αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη μου.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κασερόπιτες

Κασερόπιτες

Φτιάξτε αυτές τις πεντανόστιμες Κασερόπιτες με σπιτική, αφράτη ζύμη και πλούσια γέμιση τυριών! Μία εύκολη συνταγή για το κολατσιό ή τον μπουφέ που θα λατρέψετε.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 1 hour 40 minutes

Ingredients

Για το φύλλο

  • 1 ποτήρι (200 ml) - γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι - μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι (100 ml) - ελαιόλαδο
  • 1 - αυγό
  • 1 κ.γ. - ζάχαρη
  • 1 κ.γ. - αλάτι
  • 1 φαρίνα κόκκινη (500 γρ) - αλεύρι

Για τη γέμιση

  • 250 γρ - τυρί που λιώνει (γκούντα, ένταμ) τριμμένο
  • 250 γρ - κασέρι τριμμένο (ανακατεμένα όλα μαζί)
  • 1 - κρόκος αυγού (για το άλειμμα)

Instructions

Ενεργοποίηση της Μαγιάς και η Ζύμη.

Σε ένα μπολ, βάζω το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη, αφού ανακατέψω καλά, αφήνω 10 λεπτά, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά, προσθέτω το αυγό, το λάδι, το αλάτι και τη φαρίνα, ενώ ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω μία ώρα στην άκρη να φουσκώσει.

Δημιουργία των Πιτών.

Χωρίζω τη ζύμη σε 20 μπαλάκια, καθώς η δόση αυτή βγάζει δέκα πίτες. Σε μία ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια, παίρνω 2 μπαλάκια και ανοίγω 2 φύλλα. Βάζω στο ένα φύλλο τα τριμμένα τυριά και κλείνω με το άλλο φύλλο, πιέζοντας τις άκρες. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για τις υπόλοιπες πίτες.

Άλειμμα και Ψήσιμο.

Αλείφω τις Κασερόπιτες με τον κρόκο του αυγού, για να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τις Κασερόπιτες

Μαγιά: Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι χλιαρό και όχι καυτό, διότι το καυτό γάλα καταστρέφει τη μαγιά και δεν θα φουσκώσει η ζύμη.

Γέμιση: Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση λίγο πιπέρι ή ρίγανη, για να ενισχύσετε το άρωμα και τη γεύση των τυριών.

Άλειμμα: Για έξτρα λάμψη, μπορώ να προσθέσω μία κουταλιά γάλα στον κρόκο του αυγού πριν το άλειμμα.

Αποθήκευση: Οι πίτες διατηρούνται μαλακές αν τις αποθηκεύσω σε μία αεροστεγή σακούλα ή τάπερ, αφού κρυώσουν τελείως.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: