Τηγανητό ψάρι με μείγμα μπαχαρικών

Υλικα:

1,5 κιλά ψαριού (εγω πήρα μπακαλιάρο)
Μπαχαρικά ψαριών:
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φύλλο σέλινου
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα

Ακόμα χρειάζεται:
10 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές αραβοσίτου
3 κουταλάκια του γλυκού μπαχάρι
λάδι

Παρασκευή:

1. Καθαρίστε το ψάρι και κόψτε το σε κομμάτια του επιθυμητού μεγέθους. Χρησιμοποίησα μπακαλιάρο ή παίρνεις τα ψάρια που αγαπάς. Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά για τα ψάρια, πασπαλίστε τα ψάρια με το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας για να καλυψετε κάθε κομμάτι με τα μπαχαρικά. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
2. Πάρτε μια τσάντα, βάλτε και το αλεύρι, καθώς και το μπαχάρι, και συνδυάστε. Ρίξτε μια μεγάλη ποσότητα λαδιού στο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί. Βάλτε μερικά κομμάτια ψαριού στη σακούλα, γυρίστε τη σακούλα με τα χέρια σας έτσι ώστε το ψάρι να είναι τυλιγμένο σε αλεύρι και στη συνέχεια να το τηγανίσετε. Όταν γίνει κίτρινο από τη μία πλευρά, γυρίστε το έτσι ώστε η άλλη πλευρά επίσης να κιτρινίσει. Βγάζετε τα τηγανητά ψάρια σε χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε το χαρτί να απορροφά την περίσσεια λαδιού. Σερβίρετε τηγανητά ψάρια με σαλάτα πατάτας δείτε συνταγή εδώ.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυροπιτάκια είναι αφρός…. με μία χειροποίητη ζύμη
Επόμενο άρθροΠοτέ δεν έχετε φάει τόσο νόστιμες μελιτζάνες! Δεν θα τηγανίζετε πλέον τη μελιτζάνα. Συνταγή σε 5 λεπτά