Ψημένο με αγάπη και μεράκι, το κασερόψωμο φτιάχνεται με τα πιο αγνά υλικά, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία. Ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό, ταιριάζει άψογα με όλα τα είδη τυριών

Συστατικά

γάλα 120ml
νερό 120 ml
φυτικό λάδι 50ml
βούτυρο 30 γρ
αυγό 1 τεμ
αλάτι 1 κουτ γλυκ
ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας
μαγιά 1,5 κουτ γλυκ
αλεύρι 450g
τυρί 200γρ
πάπρικα 0,5 κουτ γλυκ
φυτικό λάδι 1 κσ

Εκτέλεση

Σε μία μπασινα ρίχνουμε το νερό, γάλα, λάδι, βούτυρο, ζάχαρη, μαγιά, αλάτι και το ασπράδι
ενός αυγού και χτυπάμε με ένα σύρμα.
Μόλις αναμειχθούν ρίχνουμε το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χερι μέχρι να φτιάξουμε μία ωραία λεια μαλακή και μη κολλώδης ζύμη
Λαδώνουμε ένα πυρεξ 28-30 εκ βάζουμε την ζύμη και την απλωνουμε να πιάσει όλο το ταψι και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε  σε ζεστό και ξηρό   1-2 ωρες να φουσκώσει.

Την χαράσουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι σε τετράγωνα ,

αναμιγνύουμε μαζί το κρόκο με πάπρικα μία κσ λάδι

και αλειφουμε απο πάνω.


Τέλος βάζουμε απο πάνω τυρί κασέρι ανάμεσα στις εγκοπές


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
Βγάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβιρουμεεεεεεε

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚρέπες κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΜπισκότα σοκολάτας…γιατί να τρώτε έτοιμα