Mους σοκολάτας

Υλικά

200 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
50 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
150 γρ. γάλα
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
300 ml κρέμα γάλακτος 33%
80 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
100 γρ. μαύρης σοκολάτας
100 ml κρέμα γάλακτος 33%

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Σ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το μπέικιν και το κακάο.Ρίχνουμε τη βανίλια,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.Προσθέτουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε ένα τσέρκι σ ένα τηγάνι ρίχνουμε το μείγμα σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 8-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρούμε το τσέρκι και κόβουμε το πάνω μέρος απ το παντεσπάνι ώστε να είναι λείο,το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Σ ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη,το κακάο και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα να γίνει σαντιγί.
Ξαναβάζουμε το παντεσπάνι μέσα στο τσέρκι το οποίο έχουμε τυλίξει με διάφανη μεμβράνη και απλώνουμε από πάνω την σαντιγί.Την στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.Το βάζουμε στο ψυγείο.

Διαφήμιση

Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος.Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
Βγάζουμε το τσέρκι απ το ψυγείο ξεφορμάρουμε και βγάζουμε την διάφανη μεμβράνη γύρω γύρω.
Ρίχνουμε από πάνω την σοκολάτα και την στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.Βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσει.

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ: Δείτε περισσότερες συνταγες εδώ

Διαφήμιση

Διαφήμιση