Κεμπάπ Ανατολίτικο

Δείτε επίσης Η Αυθεντική Συνταγή Τας Κεμπαπ | Σπιτικό κεμπάπ με ψητές ντομάτες, πίτα, πατάτες και τυροκαφτερή

Υλικά

1,5 κιλό κιμά πρόβειο (ζυγούρι από μπουτι) με το λίπος του
150γρ πιπεριές φλωρίνης (τριμμένη στο τριφτη)
150γρ κρεμμυδι ξερό (τριμμένο στο τριφτη)
1,5 κσ κοφτή αλάτι
1/2 κγ γεμάτη κύμινο
1 κγ κοφτή πιπέρι μαύρο
1,5 κγ γεμάτη κόλιανδρο φρεσκοτριμμένο
1 ματσο μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό την πιπεριά με το κρεμμύδι και τα ζουμιά τους. 
Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο λασπώδες μείγμα.


Πέρασμα σε ειδική ανοξείδωτη λάμα.
Ζυγίζουμε 100γρ κιμα και πλάθουμε σε μπάλα. Περνάμε το κιμά στην λάμα και τον απλώνουμε κατά μήκος της λάμας με βρεγμένα χεριά μέσα σε πολύ κρύο νερό (θέλει λίγο τεχνική στο σχήμα)


Μετα βγάζουμε με προσοχή από την λάμα μέσα σε ένα πυρέξ 

και τα βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν και μετά στην σχάρα ή στο τηγάνι
Για το σερβίρισμα στρώνουμε μια πιατέλα με μαϊντανό τριμμένο και από πάνω απλώνουμε τα κεμπάπ μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με πιτούλες και μία σάλτσα γιαουρτιού

Δείτε επίσης Η Αυθεντική Συνταγή Τας Κεμπαπ | Σπιτικό κεμπάπ με ψητές ντομάτες, πίτα, πατάτες και τυροκαφτερή

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΟι πιο Τραγανές και Πικάντικες Πατάτες Φούρνου
Επόμενο άρθροΥπέροχη πάστα με κρέμα και σοκολάτα