Η Αυθεντική Συνταγή Τας Κεμπαπ

(Το Τας Κεμπαπ είναι ένα απλό καρυκευμένο κρέας με αρμενική, περσική και τουρκική προέλευση. Αυτή είναι η συνταγή της θείας μου από οικογενειακό βιβλίο συνταγων! )

Συστατικά

1,5 κγρ μοσχάρι ελιά – χτένι σπάλας
1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μπαχαρι ολοκληρο (όχι τριμμενο)
2 φύλλα δάφνης
1/4 φλιτζάνι ντοματοπολτό
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ρύζι πιλαφι για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βάλε 6 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήστε στην άκρη.
Ξεπλύνετε το μοσχάρι με κρύο νερό. Στραγγίστε και βάλτε το σε μια μεγαλη κατσαρόλα. Καλύψτε με κρύο νερό περίπου 5 εκ. Βάλτε την κατσαρόλα πάνω σε μεσαία-υψηλή ψωτιά, απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες από την επιφάνεια. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, βγάλτε από τη φωτιά, στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύνετε το κρέας με κρύο νερό.
Τυλίξτε το πιπέρι, το μπαχαρι και τα φύλλα δάφνης σε ένα κομμάτι πανί και δέστε το με σπαγγο. Σκουπίστε την κατσαρόλα καθαρά, προσθέστε το κρέας μαζί με 6 φλιτζάνια βρασμένο νερό, το βούτυρο, τον ντομάτοπελτε,το αλάτι, την κανέλα και το πανί με τα μπαχαρικα. Ανεβάστε σε υψηλή φωτιά και βράστε. Χαμηλώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 2 ½ ώρες ή έως ότου το κρέας κόβεται
εύκολα με την πλευρά ενός κουταλιού (η θεία μου το μαγειρεύει έως ότου το κρέας διαλυθει).


Το Τας Κεμπαπ είναι το καλύτερο όταν γίνεται μια μέρα πριν ή περισσότερο και το ξανα ζεσταινουμε πριν από το σερβίρισμα , καθώς αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να αναπτυχθούν. Αφαιρέστε το πανί μπαχαρικών, πιέστε να βγουν οι χυμοί και πεταξτε πριν από το σερβίρισμα. Σερβίρετε το Τας Κεμπαπ με κουτάλι πάνω από ρύζι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαλακά επίπεδα ψωμάκια για όποτε και όπως τα θέλετε
Επόμενο άρθροΈτσι γίνετε το αυθεντικό Strudel