Υλικά:
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας (30 γρ.) φρέσκο βούτυρο
Μια τσιμπιά αλάτι
½ φλιτζάνι φαρινα
2 αυγά, χτυπημένα
¼ φλιτζάνι φαρινα για όλες τις χρήσεις (επιπλέον)
Άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
Μερέντα (ή άλλη πραλίνα φουντουκιού), για γέμιση
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να αρχίσουν να βράζουν.
Προσθέτουμε το ½ φλιτζάνι φαρίνα και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Προσθέτουμε το επιπλέον ¼ φλιτζάνι φαρίνα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Κουταλιά κουταλια έβαλα τη ζυμη σε ταψί με λαδόκολλα,πασπαλισα άχνη αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Αφήνουμε τα κεράσματα να κρυώσουν εντελώς.
Ανοίγουμε προσεκτικά μια τρύπα στο πλάι κάθε κεράσματος και γεμίζουμε με μερέντα.
Πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
H συνταγή/φωτό είναι της κας Ελινα Σκλαβου