Κεφαλονίτικη Κρεατόπιτα

Advertisement

Υλικά

για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
νερό χλιαρό όσο πάρει
ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι
μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
κρασιού ελαιόλαδο

για τη γέμιση
τρία κιλά τράγιο κρέας για 15 μερίδες
1 ποτήρι κρασιού ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαϊντανός
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά πάμε να ετοιμάσουμε το φύλλο σε ένα πλαστικό μπολ βάζουμε το αλεύρι ρίχνουμε
το αλάτι και κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο εκεί ρίχνουμε το νερό χλιαρό το λάδι και
το κρασί αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που ξεκολλάει με τα χέρια
Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα περίπου στην άκρη χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτό φύλλο. Με πινέλο λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε το φύλλο επάνω

Advertisement

Δεύτερο βήμα είναι να φτιάξουμε τη γέμιση
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε το
κρέας να σοταριστεί. Αφού ροδοκοκκινίσει σε όλες τις πλευρές του προσθέτουμε το
κρεμμύδι και το σκόρδο κομμένα και τα αφήνουμε 10 λεπτά ύστερα ρίχνουμε την ντομάτα
και 2-3 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει η γέμιση μέχρι να μαλακώσει το κρέας αν
χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.
Βάζουμε έπειτα το πιπέρι το γαρύφαλλο τον άνηθο την τριμμένη πορτοκαλόφλουδα και αλάτι στο τέλος για να μην σκληρύνει το κρέας, Το σβήνουμε αφού μείνει με την σάλτσα του
Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί ισιώνουε με σπάτουλα και σκεπάζουμε με το δεύτερο
φύλλο πίτας καλά τις άκρες και κάνοντας κορδονάκια ζύμη με πινέλο αλείφουμε την πίτα
με λάδι ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε μερίδες ψήνουμε την
κρεατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα πάνω-κάτω

Καλή Επιτυχία

Advertisement