Συστατικά:

για τα κεφτεδάκια
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
200 γραμμάρια κιμά χοιρινό
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλο αυγό
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
8 μεγάλα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
αλεύρι, για ρολό
λάδι για τηγάνισμα

για τις πιπεριές
1 κιλό γλυκές πιπεριές (κέρατο ταύρου, Anaheim, Cubanelle)
λάδι για τηγάνισμα
ξύδι από κόκκινο κρασί
θαλασσινό αλάτι
σκόρδο σε λεπτές φέτες (γαρνίρισμα)
φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος (γαρνίρισμα)

Παρασκευή:

για τα κεφτεδάκια
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τον μοσχαρίσιο κιμά, το χοιρινό κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και αν το μείγμα δεν ενωθεί αρκετά καλά προσθέτουμε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρές, στρογγυλές μπάλες. Τυλίξτε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς και τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε παρτίδες για περίπου 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

για τις πιπεριές

Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι, γυρίζοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και η φλούδα να αρχίσει να ανοίγει.
Για να σερβίρετε, τοποθετήστε σε πιατο τις πιπερις, πασπαλίστε με ξύδι τις πιπεριες.
Με τη σειρά, πασπαλίζουμε με αλάτι, σκόρδο και μαϊντανό και σερβίρουμε μαζι με τα κεφτεδάκια.

Προηγούμενο άρθροΚέικ Νηστίσιμο Χωρίς αβγά, χωρίς βούτυρα, χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά 😉
Επόμενο άρθροΤυροπιτάρια Τηγανιτά