Ρολό κιμα ψητό με τυριά και πατάτες

Συστατικά

300 γρ μοσχαρίσιο κιμά
300 γρ χοιρινό κιμά
ένα αυγό
τριμμένη φρυγανιά
ένα ποτήρι λευκό κρασί
60 γρ τριμμένη παρμεζάνα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλατι
μαϊντανός

6 πατάτες
δενδρολίβανο
6 φέτες μορταδέλα
150-200 gr τυριά (εδώ έχω βάλει χανιώτικη μυζήθρα και κρητική γραβιέρα σε φέτες)
6 φέτες ζαμπόν
πιπέρι

Μέθοδος

Αφήνουμε τη φρυγανιά να μουλιάσει σε ένα ποτήρι κρασί και ένα νερό
Ανακατεύουμε τον κιμά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, την παρμεζάνα, το αυγό, το πιπέρι και το μουλιασμένο ψωμί.
Ανοίγουμε τη ζύμη του κιμά σε λαδωμένη πλάκα και τη γεμίζουμε με τη μορταδέλα, το ζαμπόν και τα τυριά.
Τυλίγετε απαλά, προσπαθώντας να μην το σπάσει, κλείστε τις άκρες για να μην βγει η γέμιση
Το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αρχίζουμε να ψήνουμε το ρολό στους 200°.


Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις αλατοπιπερώνουμε με δεντρολίβανο, αλάτι και λάδι
Τοποθετήστε τα γύρω από τις άκρες του ρολού.


Συνεχίζουμε το μαγείρεμα του ρολου για 20 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° για άλλα 20 λεπτά.
Ψήσιμο και σερβίρισμα. 😋


Η συμβουλή μου είναι να είναι μπόλικο, είναι τόσο καλό που θα φύγει αστραπιαία!

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα με γιαουρτι και ταχίνι…η γεύση της τα σπάει
Επόμενο άρθροΑρωματικές Αφράτες Καρύδες: Το Τέλειο Γλυκό για κάθε Περίσταση