Είναι κεφτεδάκια κατσαρόλας, “πολύχρωμα” όπως τα λέω εγώ, γιατί έχουν μέσα τόσα λαχανικά που το κάνουν ένα πλούσιο και χορταστικό φαγητό. Είναι ιδανικά για το τραπέζι της οικογένειας, γιατί τα τρώνε και τα παιδιά. Πάμε να τα φτιάξουμε!
Υλικά:
700 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο (χοιρινό-μοσχαρίσιο)
2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα)
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι (το μισό για τον κιμά, το άλλο μισό για τη σάλτσα)
2 σκελίδες σκόρδο (1 για τον κιμά, 1 για τη σάλτσα)
Αλάτι, πιπέρι (ανάλογα με το γούστο σας)
Γλυκιά πάπρικα (1 κουταλάκι του γλυκού περίπου)
Λίγο κύμινο (μισό κουταλάκι του γλυκού)
Λίγη ρίγανη (μισό κουταλάκι του γλυκού)
1 κουτί χυμό ντομάτας (περίπου 500 γρ.)
3 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
3 καρότα κομμένα σε μπαστούνια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1/2 κούπα κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 δαφνόφυλλο
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Λίγο νεράκι
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα τον κιμά για τα κεφτεδάκια. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί που έχουμε μουλιάσει σε νερό, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο. Ρίχνουμε και λίγο λάδι και ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρά να ροδίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σωτάρουμε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι. Ρίχνουμε την πιπεριά, τα καρότα, τις πατάτες, τα σωτάρουμε λίγο και αυτά και προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας. Βάζουμε από πάνω και τα κεφτεδάκια, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 1 δαφνόφυλλο και τέλος λίγο νεράκι. Σιγοβράζουμε το φαγητό και 15λ πριν το τέλος, προσθέτουμε και το καλαμπόκι.
H συνταγή είναι της κας Δεληγιάννη Κατερίνα