Τα Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει δύο υπέροχες γεύσεις σε μία! Αρχικά τα τηγανίζω για να πάρουν ωραίο χρώμα και μετά τα ψήνω με τη σάλτσα και το τυρί για να γίνουν μελωμένα και ακαταμάχητα. Είναι σίγουρο ότι αυτή η συνταγή θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας.

Υλικά:

για 4 μερίδες
800 g κιμά
1 κρεμμύδι
1 φέτα ψωμί
100 ml. γάλα
1 αυγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κουτ πιπέρι
1/2 κουτ κύμινο
αλάτι
50 ml. λάδι
6 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
400 γρ. Ντομάτες
4 ψητές πιπεριές
250 g κίτρινου τυριού

Εκτέλεση:

Ο κιμάς αναμιγνύεται με ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1 κεφαλή) και μαϊντανό, προ-εμποτισμένο Ψωμί σε ​​γάλα, αυγό, κύμινο, μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Το μείγμα για τα κεφτεδάκια ζυμώνετε πολύ καλά. Διαμορφώστε κεφτεδάκια, ρίξτε τα στο αλεύρι και τηγανίστε σε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
Η σάλτσα παρασκευάζεται τρίβοντας τις κονσέρβες ντομάτες. Σε αυτά προστίθεται η κονσερβοποιημένη σάλτσα, καθώς και σε πουρέ ψητές κόκκινες πιπεριές. Αυτό το μείγμα τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και θερμαίνεται στη φωτιά.
Μόλις η σάλτσα αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέστε τον πουρέ ντομάτας (6 κουταλιές της σούπας), μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι. Όταν βράσει η σάλτσα, προσθέστε τα κεφτεδάκια σε σχήμα.
Αφήστε μέχρι να καρυκευθούν με την σάλτσα ντομάτας, στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκευος, πασπαλίστε με κίτρινο τυρί (250 g) (ή τυρί μοτσαρέλα) και ψήστε στο φούρνο μέχρι να λιώσει.
Εάν θέλετε, πασπαλίζετε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Κιμάς: Ζυμώστε τον κιμά για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει αφράτος και ελαστικός. Αυτό είναι το μυστικό για να μην σφίξουν τα κεφτεδάκια.
  • Τυρί: Αντί για κίτρινο τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοτσαρέλα για να δώσετε μια πιο ελαστική υφή όταν λιώσει.
  • Πιπεριές: Για να φτιάξετε εύκολα πουρέ από ψητές πιπεριές, τις ψήνετε στο φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
  • Σερβίρισμα: Πασπαλίστε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρισμα για έξτρα άρωμα και χρώμα.

Καλή Επιτυχία