Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Για τον κιμά:
300 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπαχάρι, μπούκοβο, μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φέτα ψωμί, βρεγμένη και στυμμένη
Εκτέλεση
Για το ζυμάρι:
Ανακάτεψα την μαγια με το γάλα, .ζαχαρη και σκέπασα για 5 λεπτά.
Πρόσθεσα τ αυγό χτυπημένο, αλεύρι και λίγο αλάτι.Εβαλα και μισή πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κομμάτια και ζυμωσα.
Σκεπασα για μια ώρα να φουσκώσει
Για τον κιμά:
Σ ένα μπολ βάζω τον κιμα. Χτυπαω στο μουλτι το κρεμμύδι, σκορδο, πιπεριά,τη μισή Φλωρίνης που περίσσεψε, σουμακ και 1 κ.σ.ψιλο σιμιγδάλι.
Τα προσθέτω στον κιμά , αλάτι πιπέρι, παπρικα, λίγο μπαχάρι, μπούκοβο και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τελος το ψωμί πάλι χτυπημένο στο μουλτι και ζυμωσα το μείγμα.
Εβαλα στο ψυγείο μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι.Χωριζω τη ζύμη και τον κιμά στα τέσσερα,
κάνω φωλιές με το ζυμάρι, βάζω τον κιμά και κλείνω
καλά.
Τα τοποθετώ σε δίσκο με την ένωση προς τα κάτω και σκεπάζω για 10 λεπτά.
Σε λαδόκολλα ανοίγω με τα χέρια μου σε πιτουλα.
Χαράζω την επιφάνεια μέχρι κάτω χωρίς να φτάσω στις άκρες
και τηγανίζω σε λίγο ηλιέλαιο
για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδισουν…
Καλή απόλαυση σε όλους!!
Ευχαριστούμε την κα Ελινα Σκλαβου