Θέλω σήμερα να σας δείξω πώς μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη κις με κοτόπουλο και μανιτάρια που πραγματικά θα σας συναρπάσει με τη γεύση της, καθώς είναι τόσο νόστιμη που μοιάζει σαν να βγήκε κατευθείαν από ένα εστιατόριο. Αυτό το φαγητό είναι απίστευτα εύκολο να το φτιάξεις, και έτσι είναι ιδανικό για ένα επίσημο τραπέζι αλλά και για το καθημερινό σας γεύμα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τη γέμιση, αν το επιθυμείτε. Επομένως, δεν χρειάζεται να είστε σεφ για να το ετοιμάσετε γρήγορα και νόστιμα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κις με Κοτόπουλο & Μανιτάρια
Μάθε πώς να φτιάχνεις μια λαχταριστή κις με κοτόπουλο και μανιτάρια, που θυμίζει γεύση εστιατορίου. Με μια αφράτη ζύμη και πλούσια γέμιση, αυτό το φαγητό θα γίνει το αγαπημένο σου!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε την κις μας, θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. κρύο βούτυρο
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- 1 κρόκος
- 3-4 κ.σ. κρύο νερό
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
- 250 γρ. μανιτάρια
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι
- 100 γρ. σκληρό τυρί
- Αλάτι, πιπέρι
Για την κρεμώδη γέμιση:
- 3 αυγά
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 33%)
- Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή τη νόστιμη κις με κοτόπουλο και μανιτάρια.
1. Αρχίζω με τη ζύμη. ανακατεύω καλά το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. έπειτα, προσθέτω το κρύο βούτυρο, που το έχω κόψει σε κύβους, και το τρίβω με τα δάχτυλά μου μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχουλα. προσθέτω τον κρόκο και σιγά-σιγά το κρύο νερό, ζυμώνοντας μέχρι να πάρω μια ομοιόμορφη ζύμη.
2. Η τελική ζύμη πρέπει να χωριστεί σε δύο μέρη, το 1/3 και τα 2/3. τα τυλίγω και τα δύο σε μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω τη γέμιση. κόβω το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια, το αλατοπιπερώνω και το σοτάρω σε λίγο φυτικό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. στη συνέχεια, προσθέτω τα μανιτάρια που έχω κόψει σε φέτες και τα σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. τέλος, αλατοπιπερώνω κατά βούληση.
4. Ανοίγω το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης (τα 2/3) σε φύλλο, σε μέγεθος όσο η διάμετρος της φόρμας μου. το απλώνω στη φόρμα και ψήνω τη βάση στους 200°C για 10-13 λεπτά.
5. Όταν η βάση έχει κρυώσει ελαφρά, σχηματίζω την άκρη της ζύμης. απλώνω τη γέμιση και πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί.
6. Για την κρεμώδη γέμιση, χτυπάω τα αυγά με ένα σύρμα σε ένα μπολ και ρίχνω μέσα την κρέμα γάλακτος.
7. Γεμίζω την πίτα μου με το μείγμα της κρέμας.
8. Τέλος, ψήνω την κις στους 200°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να σταθεροποιηθεί.
Χρήσιμα Tips για την κις με κοτόπουλο και μανιτάρια
- Η ζύμη: Είναι σημαντικό το βούτυρο να είναι παγωμένο για να γίνει η ζύμη μας τραγανή.
- Η κρεμώδης γέμιση: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος, ανάλογα με το πόσο πλούσια θέλεις να γίνει η κις σου.
- Το σερβίρισμα: Άφησε την κις να κρυώσει λίγο πριν την κόψεις σε κομμάτια για να μην σου διαλυθεί. Επίσης, η κις είναι πεντανόστιμη και την επόμενη μέρα!










