Υλικά:
Για τα μήλα:
150 γρ. αγελαδινό βούτυρο
4 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Κανέλα σε σκόνη
Για το παντεσπάνι:
3 αυγά
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
2 σταγόνες λεμόνι
1 φακελάκι βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι = 220 ml
Εκτέλεση:
Λιώνω το βούτυρο στο ταψί ,αραδιάζω τα μήλα, σκορπάω ζάχαρη και κανέλα
Σκεπάζω το ταψάκι και ψήνω γύρω στα 20 λεπτά στους 170 αερα
Χτυπάω αυγά, ζάχαρη ,λεμόνι καλά, προσθετω τα υπολοιπα,ανακατεύω ελαφρά με μαρίζ
Βγάζω το ταψάκι ρίχνω το μείγμα και ψήνω για άλλη μιση ώρα ,να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό Ξεφορμαρω πασπαλίζω καρύδια
Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou