Σπανακοτυρόπιτα σε ρολό

Συστατικά:

500 g φύλλα πιτας
500 γραμμάρια τυριού φέτα
500 γραμμάρια σπανάκι
5 αυγά
50 ml γιαούρτι
50 ml λαδιού
5 κουταλιές καλαμποκάλευρο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Παρασκευή:

Βάλτε τυρί, αυγά, γιαούρτι, λάδι, καλαμποκάλευρο σε ένα κατάλληλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Αφήστε λίγο από το μείγμα στην άκρη για να επικαλύψετε την πίτα στο τελος  και μετά στο υπόλοιπο προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι.

Πάρτε ένα φύλλο , επικαλύψτε το με λίγο με λάδι και μετά βάλτε ένα άλλο φύλλο από πάνω.
Στη συνέχεια, τακτοποιήστε μέρος του μείγματος στην μακρια πλευρά του φύλλου, τυλίξτε και τοποθετήστε το σε ένα ταψί.
Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντλήσετε τα φύλλα και το μείγμα.
Πριν το ψήσιμο, επικαλύψτε την πίτα με ένα μέρος του μείγματος που αφήσατε στην άκρη στην αρχή. Ψήστε στους 220 ° για 30-40 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του φούρνου.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΛευκή Tούρτα ️με ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακός Μπακαλιάρος Σκορδαλιά…με πατάτα