Κοκκινιστοί Κεφτέδες με λάχανο, καρότο και ρύζι

Advertisement

Υλικά

Ρύζι 100 γρ
Ανάμεικτος κιμάς ή μονο μοσχαρίσιο 600 γρ
Καρότο μεγάλο 1 τεμ
Κρεμμύδι 2 τεμάχια
Λάχανο 250 γρ
Μπαχαρικά και αλάτι για την γεύση
Γιαούρτι 250 γρ
Κέτσαπ 250 γρ

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε με 100 γραμμάρια ρύζι. Πλύνετε οποιοδήποτε συνηθισμένο ρύζι
Βάζω το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νερό και προσθέτω περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το βάζω στη φωτιά
Με ένα χοντρό τρίφτη τρίβουμε ένα μεγάλο καρότο μπορείτε να πάρετε δύο καρότα είναι μικρά και τα αδειάζω σε μια μπασίνα.
Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τα ρίχνω και αυτά μαζι με τι καρότο
Τώρα πάρτε ένα συνηθισμένο λευκό λάχανο, είναι απαραίτητο να κόψετε λεπτά το λάχανο πολύ ώστε να μην υπάρχουν πολύ μεγάλα κομμάτια

και το ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Στραγγίζω το ρύζι και το ρίχνω και αυτό μέσα στην μπασίνα
Τέλος προσθέτω και τον κιμά και αρχίζω να ζυμώνω και ενδιάμεσα ρίχνω το αλάτι, κύμινο, παπρικα, σκόνη σκόρδου ρίγανη, και συνεχίζω να ζυμώνω μέχρι να ενοποιηθούν όλα μαζι


Πλάθω κεφτεδάκια και τα βάζω σε ένα τηγάνι με 3-4 κσ λάδι να τηγανιστούν

και μετα τα βγάζω και τα βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουοκ με λιγο νερό μέσα

Για τη σάλτσα
Παίρνω γιαούρτι κάπου 3-4 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολ προσθέτω κέτσαπ

Advertisement

προσθέτω αλάτι το αραιώνω με νερό σημαίνει ότι ρίχνω περίπου δύο φλιτζάνια νερό, 250 ml το καθένα


Αδειάζουμε το υγρο μείγμα μέσα στο βαθύ τηγάνι καλύπτουμε με καπάκι,

το έβαλα στη φωτιά δεν το ανοίγω μέχρι να δέσει η σάλτσα και μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια.

Σερβίρω και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement