Ριγκατονι 3 τυριά σαν Κέικ

Συστατικά
 Για το κιμά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
900 γρ κιμά (γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή βοδινό κρέας)
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένο κολοκύθι
1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 βάζο σάλτσα napolitana (Barilla)
1 κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Αλάτι και πιπέρι

Για τα ριγκατονι

1 πακέτο ριγκατόνι
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένο
1 φλιτζάνι κασέρι, τριμμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΙΜΑ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε το σκόρδο, ακολουθήστε με τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.
Μαγειρέψτε για να απελευθερώσετε όλες τις γεύσεις.
Προσθέστε το κρέας και τηγανίστε μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως και να μην υπάρχει ροζ στο κρέας.
Προσθέστε τη napolitana και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά.
Ανακατέψτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.
 Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 7 λεπτά. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και παγωστε τα με κρύο τρεχούμενο νερό. Τοποθετήστε τα ζυμαρικό σε όρθια θέση σε μια ένα στρογγυλό ταψάκι(Φόρμα) έτσι ώστε ο πυθμένας να καλυφθεί πλήρως.
Βάλτε το κιμά σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε έναν μπλεντερ για να αναμίξετε ελαφρά τη σάλτσα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη σε υφή χωρίς μεγάλα κομμάτια.
Βουρτσίστε με λίγο ελαιόλαδο το ταψάκι και τοποθετήστε τα ριγατόνι σε αυτό.
Ρίξτε τη σάλτσα στην φόρμα, διασφαλίζοντας ότι κάθε rigatoni έχει γεμίσει με σάλτσα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια ριχνουμε τα τυριά και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 10 λεπτά.

Απλά Υπέροχο

ΠΗΓΗ: greekscookbetter.com

Προηγούμενο άρθροΠίτσα γιαουρτιού μαργαρίτα
Επόμενο άρθροΤούρτα σαβαγιάρ με καραμελωμένα αμύγδαλα