Παραδοσιακή Σούπα Μανέστρα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
850 gr ντομάτα κονσερβα, πουρέ
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλατοπίπερο και μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
1 φλιτζάνι μανέστρα
6 φλιτζάνια νερό
Φέτα, προαιρετική γαρνιτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη μέντα, βασιλικό ή μαϊντανό
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τοποθετήστε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε
σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέστε το σκόρδο ανακατέψτε από 20-30 δευτερόλεπτα, και στη συνέχεια προσθέστε
τον ντοπατοπελτέ.
Ανακατεύετε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας, νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη και αφήστε
να βράσει.
Προσθέτουμε την μανέστρα και βράζουμε για 8 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι ανακατεύετε
συχνά. Η μανέστρα τείνει να βυθίζεται στην κατσαρόλα και μπορεί να καεί εύκολα.
Μαγειρέψτε έως ότου τα ζυμαρικά είναι al dente. Θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται στο
στο ζεστό ζωμό ακόμη και εκτός της φωτιάς.
Γευτείτε και προσαρμόστε το αλατοπίπερο, εάν χρειαστεί.
Η σούπα θα συνεχίσει να πυκνώνει καθώς κάθεται. Εάν χρειάζεται, προσθέστε
περισσότερο νερό και προσαρμόστε ανάλογα το αλάτι.
Γαρνίρετε με το ψιλοκομμένη μέντα και τριμμένο τυρί φέτα και σερβίρετε! Απολαμβάνω!
Πηγή: dimitrasdishes.com