H αγαπημένη μου Κολοκυθομπατζίνα με φέτα, μια παραδοσιακή συνταγή που με συνοδεύει από τα παιδικά μου χρόνια. Αυτή η πίτα είναι τόσο εύκολη και γρήγορη, που μπορείς να την ετοιμάσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή, ενώ η πλούσια γεύση της με το άρωμα του δυόσμου και τη φέτα θα σας κερδίσει αμέσως. Είναι πραγματικά το τέλειο αλμυρό σνακ για τον καφέ, το πρωινό ή ακόμα και το βραδινό σου!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κολοκυθομπατζινα
Μάθε πώς να φτιάχνεις την πιο νόστιμη και εύκολη Κολοκυθομπατζινα με φέτα, μια παραδοσιακή συνταγή που θα γίνει το αγαπημένο σου αλμυρό σνακ για τον καφέ ή το γεύμα. Αυτή η απίθανη πίτα είναι τραγανή απ' έξω και αφράτη μέσα, με πλούσιο άρωμα δυόσμου και φέτας που θα σε κερδίσει με την πρώτη κιόλας μπουκιά. Είναι η ιδανική επιλογή για να αξιοποιήσεις τα κολοκυθάκια σου με τον καλύτερο τρόπο!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη πίτα, θα χρειαστούμε:
- 4-5 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 αυγά
- 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 200-250 γρ. φέτα, τριμμένη
- Μπόλικος φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1-1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο ή μαργαρίνη (για το ταψί)
- Τριμμένη φρυγανιά
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη Κολοκυθομπατζινα με φέτα.
1. Αρχικά, κόβω, τρίβω και στίβω καλά με αλάτι τα κολοκυθάκια μου.
2. Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τα αυγά, το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.
3. Ρίχνω μέσα τη φέτα και τον δυόσμο και συνεχίζω το ανακάτεμα.
4. Προσθέτω λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι το μείγμα μου να γίνει ένας σφιχτός, πηχτός χυλός.
5. Παίρνω ένα ταψί, το λαδώνω ή το βουτυρώνω καλά και πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά.
6. Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα μου στο ταψί και το πατάω ελαφρά με μια σπάτουλα.
7. Από πάνω, βάζω κομματάκια μαργαρίνης, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με φρυγανιά για να γίνει τραγανή η κρούστα.
8. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Η Συνταγή είναι της κας Vaso Gravani
Χρήσιμα Tips για την Κολοκυθομπατζίνα
- Προσοχή στα υγρά: Το πιο σημαντικό βήμα είναι να στίψεις πολύ καλά τα κολοκυθάκια, για να μην βγάλει υγρά το φαγητό σου στο ψήσιμο.
- Η υφή της ζύμης: Η ζύμη σου πρέπει να είναι σφιχτή, σαν πηχτός χυλός. αν είναι πολύ αραιή, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι, και αν είναι πολύ σφιχτή, πρόσθεσε λίγο γιαούρτι.
-
Η φέτα: Χρησιμοποίησε ένα τυρί που να είναι καλής ποιότητας και να μην είναι πολύ αλμυρό, για να μην «κρύψει» τις υπόλοιπες γεύσεις.










