Συστατικά
4 ντομάτες σε φέτες
1-2 κουταλάκια αλάτι
1 κσ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανι κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
6-7 αφήνει ψιλοκομμένο βασιλικό
2 φλιτζάνια τυρι μοτσαρέλα τριμμένο, καθώς και επιπλέον για πασπαλισμα από πάνω 
2 αυγά χτυπημένα

Οδηγίες
Κόψτε τις ντομάτες και βάζετε σε φέτες σε ένα πιάτο. Αλατίστε ελαφρά και αφήστε το να καθίσει τουλάχιστον 20 λεπτά.
Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέση-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρις ότου τα κρεμμύδια να είναι μαλακά (περίπου 8 λεπτά). Μεταφέρετε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
Προσθέστε τυρί, αυγά, βότανα(βασιλικό & ρίγανη) και πιπέρι στο μπολ. Ανακατέψτε να τα συνδυάσετε.
Αποστραγγίστε το νερό από το πιάτο με τις ντομάτες, Με μια χαρτοπετσέτα, σκουπίστε απαλά τις ντομάτες για να φύγει η υπερβολική υγρασία.
Βάλτε τις ντομάτες σε μία στρώση σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Από πάνω ρίξτε περίπου το 1/4 φλιτζανιού του μείγματος τυριού. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα συστατικά, τελειώνοντας με ένα στρώμα ντομάτας. Πάνω  από την τελευταία στρώση ντομάτας πασπαλίζουμε τυρί μοτσαρέλα.
Ψήνετε σε 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή έως ότου οι άκρες είναι ελαφρώς καφέ.
Αφήστε να καθίσει 5-7 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή Όρεξη

Πηγη

Προηγούμενο άρθροΜήλα στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια με γλυκοπατάτα