Αυτό το κοντοσούβλι κοτόπουλο μπούτι στο φούρνο είναι η ιδανική λύση για ένα κυριακάτικο τραπέζι χωρίς κόπο αλλά με όλη τη νοστιμιά του παραδοσιακού κοντοσουβλιού. Το μπούτι κοτόπουλου εξασφαλίζει ότι το κρέας θα παραμείνει ζουμερό, ενώ η πλούσια μαρινάδα και το ψήσιμο με τις πατάτες θα σας χαρίσουν ένα πιάτο πραγματικά ξεχωριστό!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Κοντοσούβλι Κοτόπουλο Μπούτι στο Φούρνο με Πατάτες

Κοντοσούβλι κοτόπουλο μπούτι με κόκκινες και πράσινες πιπεριές σε σουβλάκια, ψημένο στο φούρνο με πατάτες και χρυσαφένια κρούστα

Φτιάξτε ζουμερό κοντοσούβλι κοτόπουλο μπούτι στο φούρνο, μαριναρισμένο και ψημένο μαζί με πατάτες μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

  • Για το Κοντοσούβλι
  • 1 κιλό - Κοτόπουλο μπούτι (κομμένο σε κομμάτια)
  • 1 - Πράσινη πιπεριά (κομμένη σε κομμάτια)
  • 1 - Κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κομμάτια)
  • Για τη Μαρινάδα Κρέατος (Πρώτη Μαρινάδα)
  • Κρασί (λευκό ή κόκκινο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Ρίγανη
  • Μουστάρδα
  • Λίγο - Σκόρδο σκόνη
  • Για το Ψήσιμο (Μαρινάδα Ταψιού)
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι (χυμός)
  • Λίγο - Σκόρδο σκόνη
  • Ρίγανη
  • Μουστάρδα
  • Πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 - Πατάτες (κομμένες)
  • 1/2 ποτήρι - Νερό

Instructions

Μαρινάρισμα του κοτόπουλου: Κόβουμε το κοτόπουλο μπούτι σε κομμάτια. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα κομμάτια κρέατος και προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το σκόρδο σκόνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (τουλάχιστον 3-4 ώρες ή ιδανικά ένα βράδυ) για να τραβήξει το κρέας όλα τα αρώματα.

Πέρασμα στα σουβλάκια: Κόβουμε τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές σε κομμάτια. Παίρνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου από τη μαρινάδα (δεν χρησιμοποιούμε την υγρή μαρινάδα στο ψήσιμο για λόγους ασφαλείας με το κοτόπουλο) και τα περνάμε σε σουβλάκια εναλλάξ με τα κομμάτια πιπεριάς.

Προετοιμασία του ταψιού: Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί μαζί με τις κομμένες πατάτες.

Μαρινάδα Ταψιού: Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε μια νέα μαρινάδα για το ψήσιμο: ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο σκόνη, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ψήσιμο: Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα σουβλάκια και τις πατάτες, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νεράκι στον πάτο του ταψιού. Ψήνουμε στους 200°C σε αέρα για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να μείνει με το λαδάκι του.

Καλή σας όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Voula Xotzoudi

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Κοντοσούβλι Κοτόπουλο Μπούτι στο Φούρνο

Κρέας: Η επιλογή του μπούτι είναι καθοριστική γιατί έχει περισσότερο λίπος και δεν στεγνώνει στο ψήσιμο, παραμένοντας πολύ ζουμερό.

Μαρινάδα: Είναι πολύ σωστό που δεν χρησιμοποιείτε την πρώτη υγρή μαρινάδα στο ψήσιμο. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκια μαρινάδα για να περιχύσουμε το φαγητό στο ταψί.

Ψήσιμο: Μπορείτε να γυρίσετε τα σουβλάκια στα μισά του ψησίματος για να ψηθούν ομοιόμορφα και να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.


Σχετικές Συνταγές

Μοσχαρίσια Στηθοπλευρά στη Γάστρα: Για τους λάτρεις του ψητού κρέατος.

Μαριναρισμένες Χοιρινές Μπριζόλες Φούρνου: Εναλλακτικό ψητό κρέας με μαρινάδα.

Κοτόπουλο με Λαχανικά στη Γάστρα: Πιο ελαφριά εκδοχή κοτόπουλου στο φούρνο.