Ο Κορμός Μωσαϊκό 3 υλικά είναι το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων! Ποιος από εμάς δεν περίμενε το μεσημέρι που θα κοιμηθεί η γιαγιά, για να κάνει… επιδρομή στην κατάψυξη για να κόψει ένα μεγάλο κομμάτι «κορμό» ή αλλιώς «σαλάμι» γλυκό; Αυτή η συνταγή είναι η πιο μίνιμαλ και εύκολη εκδοχή του κλασικού γλυκού, καθώς απαιτεί μόνο τρία βασικά υλικά !
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά
Απαραίτητα Προϊόντα:
- 200 γρ. – Κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος)
- 2 1/2 φλιτζάνια – Γάλα
- 1 πακέτο – Μπισκότα πτι μπερ (ολικής άλεσης ή κλασικά)
Προαιρετικά:
- 1 – Βανίλια (σε σκόνη)
- 1 κ.σ. – Λικέρ (π.χ. κονιάκ ή λικέρ καφέ)
- Λίγα – Αμύγδαλα (σπασμένα)
Εκτέλεση
Α. Προετοιμασία Σοκολατένιου Μείγματος:
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα . Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα .
Προαιρετικά , για πιο πλούσια γεύση και άρωμα , πρόσθεσε μία βανίλια και 1 κουταλιά της σούπας από το αγαπημένο σου λικέρ . Ανακάτεψε ξανά και σβήσε το μάτι της κουζίνας.
Β. Ενσωμάτωση Μπισκότων και Τύλιγμα:
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια (δεν χρειάζεται να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια) και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο μείγμα. (Αν σου αρέσουν, μπορείς να προσθέσεις και μερικά σπασμένα αμύγδαλα σε αυτό το στάδιο). Ανακατεύουμε απαλά μέχρι τα μπισκότα να καλυφθούν πλήρως από τη σοκολάτα.
Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου (λαδόχαρτο) και το τοποθετούμε πάνω από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο . Αδειάζουμε προσεχτικά το μείγμα στο κέντρο και το τυλίγουμε σαν ρολό , σφίγγοντας καλά τις άκρες.
Γ. Ψύξη και Σερβίρισμα:
Τοποθετούμε το ρολό στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει (συνήθως 2-3 ώρες). Το γλυκό σου είναι έτοιμο! Ξετυλίγεις (η ασπρίλα που βλέπετε είναι γιατί μόλις βγήκε από την κατάψυξη), κόβεις σε φέτες και σερβίρεις !
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψύξης/Κατάψυξης: Τουλάχιστον 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Πλούσιο Σοκολατένιο Κορμό
Επικάλυψη: Αν θέλετε να κάνετε το γλυκό ακόμα πιο εντυπωσιακό, αφού το βγάλετε από την κατάψυξη, μπορείτε να το καλύψετε με επιπλέον λιωμένη κουβερτούρα ή με ζάχαρη άχνη .
Υφή (Σκληρότητα): Αν θέλετε ο κορμός σας να είναι πολύ μαλακός και να μην χρειάζεται να μείνει στην κατάψυξη, χρησιμοποιήστε περισσότερο γάλα ή/και αντικαταστήστε μέρος της σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού (Nutella/Merenda) .
Γεύση: Πέρα από το λικέρ, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή μία πρέζα κανέλα για να ενισχύσετε τα αρώματα της σοκολάτας.
Κοπή Ρολών: Για να κόψετε ομοιόμορφες φέτες , βεβαιωθείτε ότι ο κορμός είναι πολύ παγωμένος και χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι .
Σχετικές Συνταγές
Μωσαϊκό με Βούτυρο και Κονιάκ (Κλασικό)
Ατομικά Γλυκά με Σοκολάτα και Μπισκότα
Καλή Επιτυχία









