Κορνεδάκια με Κρέμα

Τι θα χρειαστούμε

1 πακέτο σφολιάτα
1 αυγό
βούτυρο – αλεύρι για το άλειμμα των καλουπιών
καλούπια (αν δεν έχετε μπορείτε να κάνετε μόνοι σας από χαρτόνι με το οποίο σχηματίζουμε κώνο, στερεώνουμε με συρραπτικό για να μην ανοίξει τον τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τον αλείφουμε με βούτυρο και αλεύρι για να ξεκολλήσουν εύκολα τα κορνεδάκια από τα καλούπια όταν τα ψήσουμε)

Σιρόπι
3 1/2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
1 βανίλια

Κρέμα
500 γρ. γάλα
3 κρόκους αυγών
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
60 γρ. βούτυρο

Σαντιγί (όποια σας αρέσει)

Πως θα το κάνουμε

Ετοιμάζουμε τα καλούπια μας – τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο – τα βουτυρώνουμε και τα αλευρώνουμε.


Κάνουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια να βράσουν για 20 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε κατά μήκος λωρίδες 2 εκ. περίπου.
Παίρνουμε το καλούπι μας το οποίο έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι, και τυλίγουμε γύρω του τη λωρίδα σφολιάτας ξεκινώντας από την κορυφή του καλουπιού.
Βάζουμε λίγο νερό με τα δάχτυλά μας την άκρη της λωρίδας για να κολλήσει και τοποθετούμε σε ταψί.
Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια του κορνέ μας.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε προσεκτικά από τα καλούπια.
Τα βουτάμε στο σιρόπι για μισό λεπτό περίπου. Δεν αφήνουμε παραπάνω γιατί θα διαλυθούν τα κορνεδάκια μας και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι.

Κάνουμε την κρέμα:

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, λίγο από το γάλα μας, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να γίνει σαν χυλός.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυλό μας ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Μόλις αρχίσει να πήζει και να βγάζει φουσκάλες η κρέμα είναι έτοιμη.
κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την επιφάνειά της με διάφανη μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Μόλις κρυώσει η κρέμα γεμίζουμε με αυτήν τα κορνεδάκια μας αφήνοντας λίγο κενό επάνω για να χωρέσει και η σαντιγί. .
Χτυπάμε και τη σαντιγί μας την οποία βάζουμε στο κορνέ μετά την κρέμα για να κλείσει το κορνεδάκι μας και πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο, καρύδια ή ότι άλλο μας αρέσει.

Καλή επιτυχία

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της εκτέλεσης εδώ

Προηγούμενο άρθροΕύκολο για να φτιάξετε ένα κέικ με σάλτσα σοκολάτας
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια στο πήλινο με μπεσαμέλ