Κέικ σοκολάτας 🎂🍰:

Υλικά για 3 παντεσπανια μεγέθους 18 cm:

–>2 αυγά
–>160 γρ ζάχαρη
–>200 ml φρέσκο ​​γάλα
–>150 ml λάδι
–>160 γρ αλεύρι
–>45 γρ κακάο
–>1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
–>1 σκόνη βανίλιας ή μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο.

Προϊόντα για την κρέμα:
–>1 συσκευασία (μικρή) κρέμα γάλακτος
–> 1 πακέτο (μικρό) μασκαρπόνε
–> υγρή σοκολάτα
–> 1/2 κουτ. γάλα
–> λίγη άχνη ζάχαρη και 3-4 σταγόνες βανίλια.

Εκτέλεση

Μπορείτε να δείτε την προετοιμασία για τα παντεσπανια στο τέλος της συνταγής .
Έκοψα τα έτοιμα παντεσπανια και τα ίσιωσα. Ετοίμασα καραμελωμένη ζάχαρη και νερό για πότισμα (νόμιζα ότι θα είναι στεγνό μόνο με την κρέμα και δεν έκανα λάθος).
Και έφτιαξα την ίδια την κρέμα χτυπώντας πρώτα την κρέμα, προσθέτοντας μασκαρπόνε, λίγη άχνη ζάχαρη, βανίλια και γάλα στο τέλος.
Ένα παντεσπανι τοποθετείται στο τσερκι, βρεχεται, αλείφεται με κρέμα. Έτσι κανουμε διαδοχικά μέχρι να τα βάλουμε και τα 3.


Το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο και την επόμενη μέρα το βγάζουμε, απλώνουμε εξωτερικά κρεμα και στολίζουμε!
Είναι! Μια σχετικά εύκολη συνταγή, φαντασμαγορική και αρκετά νόστιμη! 😊

Για τα παντεσπανια
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το φρέσκο ​​γάλα, το λάδι και τη βανίλια και χτυπάμε ξανά.
Το αλεύρι κοσκινίζεται με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Προσθέστε σε μέρη στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σοκολάτας
Ο φούρνος θερμαίνεται στους 180 βαθμούς με αερα.
Στρώνουμε ένα τσερκι ή μια φόρμα κέικ με χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Βγάλτε και αφήστε το από τη φόρμα χωρίς να ξεκολλήσετε το χαρτί ψησίματος – αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει μαζί του.
Πάλι καλύπτουμε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε την ποσότητα για το δεύτερο κέικ.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει έξω από το ταψί πάνω στο χαρτί. Το ίδιο και το τρίτο.
Θα πρέπει να πάρετε τρία παντεσπανθα με πάχος περίπου 0,7-1 cm.

ΠΗΓΗ: Изпитаните рецепти на Марчето

Προηγούμενο άρθροΚρέμα τυριού Αλλειφωτή…Αν αγαπάς τη φέτα σίγουρα πρέπει να τη δοκιμάσεις
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Tikka Masala…εχει την δουλειά του αλλά αξίζει τον κόπο!