ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
10 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 λεμόνι, χυμό
1 κσ αλάτι 
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1,2kg μηρών κοτόπουλου

ΟΔΗΓΙΕΣ
Μείγμα Σκόρδου
Σε ένα βάζο ή μικρό μπολ συνδυάστε το λάδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέστε τη μαρινάδα σε μια τσάντα και προσθέστε το κοτόπουλο. Μαρινάρετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμάνετε τη σχάρα σας ή το Grill σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε κοτόπουλο στην σχάρα, από την πλευρά του δέρματος πρώτα για 6 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 6 λεπτά. Συνεχίστε να γυρίζετε κάθε έξι λεπτά έως ότου ολοκληρωθεί το ψήσιμο του κοτόπουλο (περίπου 25 λεπτά συνολικά). Αφαιρέστε σε ένα πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστείτε 5 λεπτά πριν το σερβίρετε

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
10 σκελίδες σκόρδου είναι περίπου ένας πλήρης βολβός.

Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτή τη μαρινάδα με στήθος κοτόπουλου. Ρυθμίστε το χρόνο μαγειρέματος όπως είναι απαραίτητο

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΤΕ:
Ζυμαρικά ή μακρύκοκο ρύζι  πηγαίνει υπέροχα σ’αυτό το μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο.

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μαρμπέ
Επόμενο άρθροΜήλα Ψητά με Πορτοκάλι