Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 -10 Φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κομματάκια
Αλάτι πιπέρι
1 πράσο, ψιλοκομμένο
400g μανιτάρια, κομμένα στην μέση
3 κλαδιά θυμάρι, τα φύλλα
2/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
150γρ γιαούρτι
1 καρότο, κομμένο σε φέτες
1 σέλινο, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι αρακά
2 κσ τριμμένη τυρί παρμεζάνα
1 – 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
Πουρές
8 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
Αλάτι πιπέρι
50g βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε και βάλτε τις πατάτες στην κατσαρόλα. Προσθέστε βούτυρο και ζεστό γάλα
και βράστε μέχρι να σχηματιστεί ομαλός παχύρρευστος πολτός. Αλατίστε και αφήστε στη άκρη.
Τσιγαρίστε τα κομμάτια κοτόπουλου, ρίξτε αλάτι και πιπέρι και βάλτε στην άκρη
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε πράσο και σοταρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέστε καρότο, μανιτάρια και σέλινο και μαγειρέψτε για άλλα 3 με 4 λεπτά,
και προσθέστε αρακά. Προσθέστε κρασί, μαγειρεμένο κοτόπουλο και ζωμό κοτόπουλο
και μαγειρέψτε περαιτέρω. Προσθέστε τη μουστάρδα και ανακατέψτε. Αλατίστε για τη γεύση.
Χαμηλώστε την φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε και το γιαούρτι.
Μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
Ρίξτε το κοτόπουλου σε ένα ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.
Ρίξτε με το κουτάλι το πουρέ ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα κοτόπουλου,
και πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα και την φρυγανιά.
Ψήστε σε ένα μέτρια ζεστό φούρνο, 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή έως ότου γίνει χρυσοκίτρινο.
Ευχαριστούμε Dora Joannou
Chicken and vegetable Cottage Pie.
Ingredients
2 Tbsp olive oil
8 -10 Chicken thigh fillets, cut into pieces
Salt, pepper
1 leek, chopped
400g mushrooms, halved
3 thyme sprigs, leaves picked
2/3 cup white wine
1 Tbsp dijon mustard
1 cup chicken stock
150g sour cream
1 carrot, sliced
1 stick celery, sliced
1 cup frozen peas
2 Tbsp grated parmesan cheese
1 -2 tbsp panko breadcrumbs
Mash
8 potatoes,peeled and cut
Salt, pepper
50g butter
Half a cup of hot milk
Instructions
Cook potatoes in salted water until soft.
Drain and return potatoes to saucepan. Add butter and hot milk and whip through until a smooth thick mash in formed. Season and set aside.
Method
1. Brown chicken pieces , season with salt and pepper and put aside
2. Heat a little olive oil , add leek and sure for a few minutes. Add carrot, mushrooms and celery and cook for a further 3 to 4 minutes, add peas. Add wine, cooked chicken and chicken stock and cook further. Add Dijon mustard and mix through. Season to taste.
3.reduce heat and simmer for 10 mins. Mix through sour cream. Cook to liquid if reduced.
4. Pour chicken stew into a baking dish and spread out evenly. Dollop the mash evenly over the top, create swirls and sprinkle with parmesan cheese and breadcrumbs.
5. Bake in a moderately hot oven, 200 degrees Celsius for 30 minutes or until golden brown.