Μωσαϊκό σοκολάτας με αλατισμένα καραμελωμένα καρύδια (Greek & English)

 

Υλικά
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
300 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
250 μπισκότα πτι μπερ
160 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια καρύδια
1,5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
100 γραμμάρια ζάχαρης
150 γραμμάρια καρύδια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

1. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και βράστε, αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήστε στην άκρη 2. Κόψτε τα καρύδια και τρίψτε τα μπισκότα σε κομμάτια και αφήστε τα στην άκρη
3. Με ένα μιξερ χεριού χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε κονιάκ, καρύδια και μπισκότα, και ανακατέψτε καλά.
4. Ρίξτε τη σοκολάτα στο μπολ με τα υπόλοιπα και ανακατέψτε καλά.
5. Στρώστε μία φόρμα του κέικ με χαρτί ψησίματος και προσθέστε το μείγμα. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 3-4 ώρες
6. Λιώστε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με βούτυρο και ένα τσίμπημα αλατιού. Προσθέστε τα καρύδια, ανακατέψτε τα και απλώστε τα σε ένα χαρτί ψησίματος και απλώστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Μπορείτε είτε να τα κρατήσετε όπως είναι είτε να τα ψιλοκόψετε λίγο.
7. Αφαιρέστε το μωσαϊκό από το ψυγείο και γυρίστε το σε μια πιατέλλα και βάλτε καραμελωμένα καρύδια από πάνω.

 

Καλή Απόλαυση

Mosaiko with salted caramelized walnuts

200 grams dark chocolate
300 ml cream
150 grams icing sugar
250 petit beurre biscuits
160 grams butter
100 grams walnuts
1.5 tablespoons cognac
100 grams sugar
150 grams walnuts
2 tablespoons butter
1 pinch of salt

Instructions

1. Add cream in a casserole and bring to boil, take off heat and add the chocolate in small bits and stir until the chocolate is completely melted. Set aside
2. Chop walnuts and crumble the biscuits and set aside
3. With a handmixer mix together butter and icing sugar until it has a fluffy consistency. Add cognac, walnuts and biscuits, blend well.
4. Pour the chocolate in the bowl with the rest and mix well.
5. Line a bread pan either with parchment paper or plastic and add the mix. Set to cool for at least 3-4 hours
6. Melt sugar with butter and a pinch of salt. Add the walnuts, stir and spread them on some parchment paper and spread them out and let cool. You can either keep them like they are or chop the up a little.
7. Remove mosaiko from the fridge and turn around on a serving plate and put some caramelized walnuts for extra crunch.

 

Good Luck