Υλικά
1 κοτοπουλο σε κομμάτια
1 ποτηρακι του κρασιου κρασι λευκο
2μεγαλα κρεμμυδια
2 λεμονια
ελαιολαδο
1 κουταλια σουπας κορν φλαουρ
πιπερι, ριγανη, αλατι 2 δαφνοφυλλα 3 μπαχαρι στρογγυλό… λίγη κανέλα
2-3 σκελιδες σκορδο η σκονη σκορδου
❝Η χαρακτηριστική του γεύση οφείλεται στο συνδυασμό του ζουμερού κοτόπουλου με τη δροσερή γεύση του λεμονιού.
Εκτέλεση
Κοβω και βαζω πρωτα το κοτοπουλο σκετο στην κατσαρολα να απορροφησει ολα τα υγρα του και σβήνω με λίγο ξύδι για να σπάσει η μυρωδιά του..Ριχνω το λαδι στην κατσαρολα το κρεμμυδι το σκορδο τα μπαχαρια,και τσιγαριζω αρκετά καλα..!!
Σβηνω με κρασι και περιμένω να εξατμιστεί…Ριχνω νερο και βραζω για 4Ο στο τελος στυβω τα λεμονια και ανακατευω με το κορν φλαουρ,Ριχνω και περιμενω μεχρι να δεσει η σαλτσα του..!!Σερβιρω με πατατες τηγανιτες η ακομα και ρυζι!!
H Συνταγή είναι της κας Gogo Samiou