Κοτοπιτάκια με λαχανικά

Απαραίτητα υλικά

Για ζύμη
1 ποτήρι ζεστό νερό – 200 ml
1 ποτήρι ζεστό γάλα – 200 ml
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη – 20 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά – 10 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 8 γραμμάρια
5 ποτήρια αλεύρι – 600
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο – 10 ml

Για την Γέμιση
500 γραμμάρια στήθους κοτόπουλου
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά capia
5-6 κλαδάκια μαϊντανό
5 φρέσκα κρεμμύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο – 20 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 8 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, αλεσμένο κόκκινο πιπέρι, κύμινο και θυμάρι

Για απο πάνω
200 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη:
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το ζεστό νερό, το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη, και την ξηρή μαγιά ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να ξεκινήσει να παίρνει μία υφή ζύμης και ζυμώνουμε με το χέρι, προσθέτουμε στην ζύμη και το λάδι
και συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου πάρουμε μία μαλακή μη κολλώδης ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε 30 λεπτά στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το ξηρό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, ντομάτα, το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Μέσα στη γέμιση ρίχνουμε το λάδι, αλάτι, και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη

Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια για να φύγει ο αέρας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 κομμάτια και τα πλαθουμε με τα χέρια σε μπαλάκια.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ένα ταψί φούρνο το οποίο πρώτα έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και τα πλατιάζουμε με τα δάχτυλά μας (τα οποία πρώτα έχουμε λαδώσει ελαφρώς) σε μικρά δισκάκια. Σε κάθε ένα δισκάκι βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση.

Μόλις τελειώσουμε τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί

και τα βάζουμε πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά

Καλή τύχη και όρεξη για όσους το προσπαθήσουν

Find more delisious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με λαχανικά στην κατσαρολά
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα της Μερακλούς