Συστατικά
300 γρ  στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε φέτες
άλατι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/4 φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
1 αυγό
1/8 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Σάλτσα:
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/4 λεμόνι κομμένο σε δαχτυλίδια
χυμό από 1/4 λεμόνι, 
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί 
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι κορνφλαουρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
άλας

Οδηγίες
Τοποθετήστε αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο. Σε ένα άλλο πιάτο, βάλτε χτυπημένο αυγό.
Περάστε τις φέτες του κοτόπουλου από το αλάτι, το πιπέρι και την σκόνη σκόρδου. Μετά αλευρώστε και βάλτε το σε χτυπημένο αυγό. Αν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε το αλεύρωμα και να το αυγό για μια ακόμη φορά για να επιτύχετε την παχύτερη επικάλυψη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλου και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χρυσίσει και να μαγειρευτεί. Τώρα πάρτε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
Σάλτσα
Προσθέστε τα δαχτυλίδια λεμονιού στο τηγάνι και τηγανίζουμε σύντομα.

Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι, ζωμό κοτόπουλου, λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ή δύο.

Διαφήμιση

Προσθέστε βούτυρο καλυμμένο με το κορνφλαουρ και λιώστε αργά για να γίνει η σάλτσα σας. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να πάρει όλες τι μυρωδιές.
Σερβίρετε Κοτόπουλο με ζυμαρικά, ρύζι, ή άλλα λαχανικά.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση