Advertisement

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. ζυμαρικά μεσαίου μεγέθους
 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
 500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
 1 κύβο κοτόπουλου
 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
 1 τσαμπί σπαράγγια, κομμένα σε μήκη 3 cm ή 250 γρ. μανιτάρια
 80 γρ. φύλλα σπανάκι
 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
 500 γρ ανθότυρο ή μοτσαρέλα
 100 γρ. ρεγγάτο, τριμμένο
 Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαγειρέψτε το ζυμαρικό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό σύμφωνα με τις
οδηγίες του πακέτου, al dente. Στραγγίστε καλά.
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο,
αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας 2 λεπτά
περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το κοτόπουλο, μαγειρέψτε 5 λεπτά
ανακατεύοντας. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε 2 λεπτά ακόμα.
Ρίξτε τον κύβο και την ντομάτα. Φέρτε το μίγμα στη βράση, μειώστε τη θερμοκρασία και
σιγοβράστε για 15 λεπτά περίπου ή έως ότου η σάλτσα μειωθεί. Προσθέστε το κολοκυθάκι
και τα σπαράγγια και μαγειρέψτε 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά
και ανακατέψτε το σπανάκι και το βασιλικό. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Απλώστε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί 18 x 29 cm και ρίξτε το μίγμα κοτόπουλου πάνω από τα
ζυμαρικά. Στη συνέχεια απλώνετε προσεκτικά το ανθότυρο από πάνω, να φτάσει μέχρι τις
άκρες και τελειώνετε απλώνοντας το ρεγγάτο. Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα
όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Καλή σας όρεξη!!

Advertisement

Ετοιμάστε αυτό το υπέροχο κρεμώδες ζυμαρικό με κοτόπουλο και τυρί που λιώνει και
δημιουργεί τη σάλτσα που τυλίγει τα ζυμαρικά και απολαύστε μια γεύση θεϊκή.

ΠΗΓΗ

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement