Πικάντικο Κοτόπουλο με λαχανικά

Υλικά:

2 μπούτια κοτόπουλου
1 κιλό κόκκινες πιπεριές
3 ντομάτες
1-2 καυτερές πιπερίτσες.
1 κρεμμύδι
6-7 σκελίδες σκόρδο
5-6 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
200 ml στραγγισμένου ζωμού κοτόπουλου
Φρεσκοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Εκτέλεση

Πρώτα βράζω δύο πόδια κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό. Κόβω το κρέας και το κόβω σε λεπτές λωρίδες.
Έβαλα περίπου τις κόκκινες πιπεριές στο φούρνο σε ένα ταψί, 3 ντομάτες, τις οποίες καθαρίζω και κόβω σε φέτες και 1-2 καυτερές πιπερίτσες.
Ψήστε στους 180 βαθμούς, θα ψηθούν οι πιπεριές πιο γρήγορα από τις ντομάτες, και τις βγάζω απο το ταψί και αφήνω τις ντομάτες να ψηθούν.

Ξεφλουδίστε πιπεριές και κόψτε τις σε λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι ντομάτες θα έχουν ψηθεί. Ξεφλουδίστε τις και κόψτε σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 5-6 κουταλιές λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Μετά από περίπου 10 λεπτά, προσθέστε τις ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι.
Ανακατέψτε και ρίξτε 200 ml στραγγισμένου ζωμού κοτόπουλου. Προσθέστε αλάτι εάν είναι απαραίτητο και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά. Τέλος, βάλτε το κοτόπουλο και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λαδι του. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό. Γίνεται ακόμη πιο νόστιμο εάν μαγειρέψτε με ολόκληρο το κοτόπουλο, το οποίο κόβεται σε μερίδες και τηγανίζεται σε λάδι. 

Πικάντικο Κοτόπουλο με λαχανικά

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα Παστακια με φυστικοβούτυρο…βήμα-βήμα φωτό
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με κρέμα φουντουκιού