Κοτόπουλο με λαχανικά σε σάλτσα σόγιας

Διαφήμιση

Χρειάζεσαι:

1/2 κιλό λευκό κρέας κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα)
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
160 γρ καρότα
200 γρ πράσα
100 γρ κόκκινη πιπεριά
1 θυμωμένο ζευγάρι
4 σκελίδες σκόρδο
160 γραμμάρια ωμά φιστίκια
150 ml λάδι

Σάλτσα:

100 ml σάλτσα σόγιας
100 ml λευκό κρασί
2 ίσες κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
160 γρ καρότα
200 ml νερό
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
ξηρό φυτικό μπαχαρικό για γεύση

Παρασκευή:

1. Κόβουμε το κρέας του κοτόπουλου σε κύβους, το καρότο, το πράσο, την κόκκινη και την καυτερή πιπεριά και κόβουμε σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Βάζουμε τα φιστίκια στο φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Το κρυώνουμε και το τρίβουμε χοντροκομμένο.

Διαφήμιση


Σε κατάλληλο μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο κρέας κοτόπουλου και το πασπαλίζουμε με δύο κουταλιές κορν φλαουερ. Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι με αντικολλητικό πάτο, προσθέτουμε το κρέας και το τυλίγουμε στο λάδι με το χέρι.
Ανάβουμε την εστία και τηγανίζουμε το κρέας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας πιο συχνά.
Βγάζετε το τηγανισμένο κρέας με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιο βαθύ πιάτο.

Διαφήμιση

2. Βάζουμε το ψιλοκομμένο καρότο στο λαδι που τηγανίστηκε το κρέας και το τηγανίζουμε για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα, τις δύο πιπεριές, το σκόρδο και τα φιστίκια. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για δύο λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε το τηγανισμένο κρέας και ρίχνουμε σάλτσα σόγιας, λευκό κρασί και κορν φλαουερ διαλυμένο σε 200 ml νερό. Ανακατέψτε, στη συνέχεια πασπαλίστε με αλεσμένο πιπέρι και ξηρό μπαχαρικό για γεύση. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για να πήξει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

3. Σερβίρετε το κοτόπουλο με λαχανικά σε σάλτσα σόγιας με το συνοδευτικό της επιλογής σας.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Διαφήμιση