Επιδόρπιο με Σιμιγδάλι

 

ΥΛΙΚΑ :

 2 λίτρα φρέσκο γάλα
 20 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
 15 κ.σ ζάχαρη
 150 γρ. βούτυρο
 2 βανίλιες
 κανέλα για γαρνίρισμα
 Νιφάδες καρύδας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
 ξηροί καρποί, εάν επιθυμείτε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τοποθετήστε το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά για να ζεσταθεί.


Χρησιμοποιήστε ένα χτυπητήρι για να ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να βράσει. Μετά κρατήστε το για 3 λεπτά προτού αφαιρεθεί από τη φωτιά.

Ανακατέψτε το βούτυρο και την βανίλια. Τώρα το μείγμα θα έχει αρχίσει να πήζει,  οπότε μπορεί να είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι αντί για το χτυπητήρι.
Σε αυτό το σημείο θέλετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 15 λεπτά) πριν το  σερβίρετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό:
α. Ρίξτε το μείγμα σε μικρά μεμονωμένα γυάλινα μπολ ή σε διαμορφωμένα πιάτα. Όταν κρυώσει γυρίστε τα μπολ ανάποδα και ανακινήστε απαλά το επιδόρπιο σε ένα πιάτο για να το σερβίρετε.
β. Αφήστε το επιδόρπιο στο μπολ για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν χρησιμοποιήσετε μια  σέσουλα παγωτού  για να δημιουργήσετε τα ωραίες στρογγυλές μπάλες όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Πασπαλίστε με κανέλα και νιφάδες καρύδας πάνω από κάθε κομμάτι πριν το σερβίρετε.
Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μούρα ή καρύδια . Αυτό το γλυκό σερβίρετε καλύτερα φρέσκο ​​και λίγο ζεστό.

ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με σάλτσα λαχανικών
Επόμενο άρθροΛιγκουίνι με Σπανάκι και Ανθότυρο