Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Το Κοτόπουλο με πιπεριές και ρύζι με σαφράν είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, γιατί είναι τόσο τρυφερό, ζουμερό και γεμάτο γεύση! Τα μπουτάκια κοτόπουλου γίνονται λουκούμι μέσα σε μια πλούσια σάλτσα, και το αρωματικό ρύζι με σαφράν συμπληρώνει τέλεια το πιάτο. Είναι μια εύκολη και υγιεινή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε!
Κοτόπουλο με Πιπεριές και Ρύζι με Σαφράν

Φτιάξτε ζουμερό Κοτόπουλο με Πιπεριές και Ρύζι με Σαφράν! Μια εύκολη, υγιεινή συνταγή με τρυφερά μπουτάκια κοτόπουλου και αρωματικό ρύζι. Ιδανικό για όλη την οικογένεια!
Ingredients
Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου:
- 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου (χωρίς κόκαλο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών (π.χ. ρίγανη, θυμάρι)
- ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες ή σκόνη τσίλι (αν σας αρέσουν τα καυτερά)
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με το γούστο σας)
Για τα λαχανικά και τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά, χοντροκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα αποξηραμένων μυρωδικών
- ¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες ή σκόνη τσίλι (αν θέλετε πιο πικάντικο)
- 1 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ ανακατεμένο με λίγο νερό
Για το ρύζι με σαφράν:
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 φλιτζάνια νερό
Instructions
- Κοτόπουλο -
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C.
Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατέψτε.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και τη μαρινάδα. Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο.
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε το και αφήστε το στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις πιπεριές με το σκόρδο και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίστε να ανακατεύετε για άλλο ένα λεπτό. Τώρα προσθέστε τα ανάμεικτα βότανα, το τσίλι και το ζωμό κοτόπουλου. Σιγοβράστε για 5 λεπτά και προσθέστε το κορν φλάουρ για να δέσει η σάλτσα. Σβήστε τη φωτιά και μεταφέρετε τη σάλτσα πιπεριάς σε ένα ταψί.
Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου ανάμεσα στα λαχανικά και ψήστε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και να μαλακώσει. - Ρύζι με σαφράν -
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέστε το ρύζι, τη σκόνη σκόρδου και τον κουρκουμά. Ανακατέψτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε το νερό. Σκεπάστε, βράστε και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ανακατέψτε μερικές φορές ανάμεσα στο μαγείρεμα.
Καλή απόλαυση! 😊
Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen
Notes
Για να γίνει το Κοτόπουλο με πιπεριές και ρύζι με σαφράν σας ακόμα πιο νόστιμο, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Κοτόπουλο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στήθος κοτόπουλου, αν το προτιμάτε, αλλά τα μπουτάκια χωρίς κόκαλο είναι πιο ζουμερά.
Πιπεριές: Μη διστάσετε να προσθέσετε και άλλες χρωματιστές πιπεριές, όπως πορτοκαλί, για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και έξτρα γεύση.
Πικάντικο: Αν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του τσίλι ή να προσθέσετε φρέσκια ψιλοκομμένη πιπεριά.
Κορν Φλάουρ: Αν θέλετε πιο πηχτή σάλτσα, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την ποσότητα του κορν φλάουρ