Kοτόπουλο με πιπεριές και κρέμα γάλακτος

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα & χωρίς δέρμα
4 μηρούς κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα & χωρίς δέρμα
4 πιπεριές , ψημένες, ξεφλουδισμένες και χωρίς σπορια
½ κουπα λευκό κρασί
1 κουπα κρέμα γάλακτος
2 ½ κουπες ζωμό κοτόπουλου
3 κσ βούτυρο, κρύο & σε κυβους
4 σκελίδες σκελίδες, λιωμενο
3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 κσ κολιανδρο σκονη
Ξύσμα και χυμό λαιμ
1 κσ κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού παπρικα
1 κσ αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού πιπερι

Εκτέλεση

Στεγνώστε το κοτόπουλο καλά και αλατοπιπερώστε κάθε πλευρά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και σοταρετε το κοτόπουλο και στις δύο πλευρές μέχρι να γίνει χρυσό καφέ. Σοταρετε σε παρτίδες, αν χρειαστεί να μην πήξει το τηγάνι. Αφαιρέστε σε ένα πιάτο και αφήστε την στην άκρη.

Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγανι και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να γίνουν διαφανές. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλα 2-3 λεπτά.
Ντεγλασαρετε το τηγάνι με το κρασί, ξύνοντας τυχόν κομμάτια από το κάτω μέρος. Αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέστε το κοτόπουλο, τις πιπεριες, και κύμινο, και αφήστε να βράσουν.
Γυρίστε το κοτόπουλο και μειώστε τη φωτιά στην μέση. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Μόλις γίνει το κοτόπουλο, αφαιρέστε σε ένα πιάτο και γυρίστε τη σάλτσα απο πάνω του.
Ανακατέψτε στο κρύο βούτυρο, προσθέτοντας ένα κύβο τη φορά, επιτρέποντάς του να λιώσει εντελώς πριν προσθέσετε ένα άλλο.
Προσθέστε το λαιμ και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό.

Ρίξτε και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, κολιαντρο και πάπρικα.  Δοκιμαστε και προσαρμόστε για επιπλέον αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Μόλις η σάλτσα δέσει, ρίξτε γενναιόδωρα με μία κουτάλα πάνω από το κοτόπουλο και γαρνιτούρα με το λαιμ.

Απολαύστε το

ΠΗΓΗ: LiBella’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό κοτόπουλο με λαχανικά…πιο νόστιμο δεν γίνετε
Επόμενο άρθροΤα διάσιμα κεκάκια Lamington σε ένα Κέικ