Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

Κοτοπουλο με ψητά Λαχανικά

Συστατικά

1 kgr στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
2 μικρά κολοκυθάκια, κατά το ήμισυ κατά μήκος και κομμένα σε κύβους
400gr αγκινάρες στραγγισμένες και κομμένες στα τέσσερα
200 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι, αποφλοιωμένο και κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
2 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρας
3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνας, τριμμένο, συν επιπλέον για την επικάλυψη
1/2 κουταλάκι νιφάδων κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
2 φλιτζάνια τυρί Gouda, τριμμένο, καπνιστό, ή μοτσαρέλα, χωρισμένο

Κατευθύνσεις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί μαγειρέματος. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το κομμένο κοτόπουλο, κόκκινη πιπεριά, κολοκυθάκια, αγκινάρες, μανιτάρια και κρεμμύδια με ελαιόλαδο.
Διανέμουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε 1 ταψι σε απόσταση όσο το δυνατόν πιο μακριά. Χρησιμοποιήστε 2 ταψιά αν είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσετε την απόσταση μεταξύ των συστατικών. Πασπαλίστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και βασιλικό.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να τρυφερήσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Αφήστε το Κοτόπουλο και λαχανικά να κρυώσουν ελαφρά, στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε σάλτσα μαρινάρας, τυρί παρμεζάνα, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και 1½ φλιτζάνι τριμμένο καπνιστό τυρί, κρατήστε ½ φλιτζάνι για από πάνω. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να επικαλυφθούν τα συστατικά με την σάλτσα και το τυρί να κατανέμεται ομοιόμορφα.
Ρίξτε τα σε ένα πυρεξ, έπειτα ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε μέχρις βγουν φυσαλίδες και το τυρί λιώσει εντελώς- περίπου 25-30 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε 5-10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρετε

ΠΗΓΗ: Everyday Dishes

Δείτε Επίσης