Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου
3 αυγά
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
180 γρ. φρυγανιά τριμμενη
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Κάντε πεταλούδα στα στήθη κοτόπουλου κόβοντάς τα στη μέση, δημιουργώντας δύο κομμάτια ίσου πάχους.
Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Ετοιμάστε δύο ρηχά πιάτα. Στο ένα βάλτε την τριμμένη φρυγανιά. Στο άλλο, χτυπήστε τα αυγά με το αλεύρι, το υπόλοιπο αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού) και το υπόλοιπο πιπέρι (1 κουταλάκι του γλυκού).
Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βουτήξτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα στο μείγμα των αυγών, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά, και στη συνέχεια στην τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσει.
Τηγανίστε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό του.
Σερβίρετε το κοτόπουλο πανέ ζεστό, αν θέλετε, με ρύζι ή κάποια άλλη συνοδευτική γαρνιτούρα.

Καλή όρεξη!