CheeseCake Νουτέλλα

Υλικά

270 g μπισκότα Digestive
100 γρ βούτυρο
Μασκαρπονε 400 γρ
220 γρ κρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια φρέσκο ​​αλειφόμενο τυρί (Philadelphia)
100 γρ ζάχαρη άχνη
4 ξηρά μπισκότα σοκολάτας (ή αμαρέτι)
100 g Nutella®

Προετοιμασία

Αρχικά, ανακατεύουμε τα μπισκότα σε ένα μίξερ ή στο μπλεντερ, μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Η βάση μπισκότου
Τοποθετούμε τα μπισκότα μέσα σε ενα τσερκι με διάμετρο 22 εκ., απευθείας στο δίσκο σερβιρίσματος και συμπιέζουμε καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά, ενώ ετοιμάζετε το μασκαρπόνε και την κρέμα Cheesecake Nutella.

Για τη γέμιση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μόνη της (χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη ή οτιδήποτε άλλο) και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη philadelphia και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε με το μιξερ για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή κρέμα.

Προσθέστε τη σαντιγί που φτιαξατε προηγουμένως, με το χέρι, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ώστε η κρέμα να παραμείνει απαλή και αέρινη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας (ή 5/6 αμαρέτι ) που εμπλουτίζουν την κρέμα και την κάνουν ακόμα πιο νόστιμη (αλλά δεν είναι υποχρεωτικά).

Παίρνετε τη βάση και απλώνετε πάνω από την κρέμα μασκαρπόνε. Ισιώστε καλά. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στο ψυγείο για 2 ώρες.
Αφού περάσει ο χρόνος, αλείφουμε τις άκρες του cheesecake μασκαρπόνε και νουτέλα με τη βρεγμένη λεπίδα ενός μαχαιριού και αφαιρούμε απαλά τον κύκλο.

Διακόσμηση
Βάλτε 2 μεγάλες κουταλιές Nutella πάνω από την επιφάνεια του κρύου κέικ και απλώστε τη Nutella προς διάφορες κατευθύνσεις.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μου άρεσε το «ακατάστατο» εφέ, αλλά, αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να το απλώσετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

Διακοσμούμε το κέικ με οτι μας αρέσει.

Ξαναβάζετε το Cheesecake Nutella και Mascarpone στο ψυγείο, μέχρι να το σερβίρετε. Μπορείτε να το φάτε αμέσως, ακόμα κι αν έχει καλύτερη γεύση όταν η Nutella στερεοποιηθεί και κρυώσει.

Καλή Απολαυση

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά Κολοκυθάκια ρολό με κιμά “Για να Γλείφετε τα δάχτυλά σας”
Επόμενο άρθροΣτριφτάρια με κρέμα και σταφίδες