ΥΛΙΚΑ
12 μικρά μπούτια κοτόπουλο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 κονσέρβες των 400 γρ. ντοματάκια
1 κύβο κότας
1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 δαφνόφυλλο
1/2 φλυτζάνι μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε το κοτόπουλο να ροδίσει ομοιόμορφα. Στραγγίστε το σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα ντοματάκια, το ζωμό, τοκρασί, τον πελτέ, το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο.
- Μόλις το μίγμα αρχίζει να βράζει βάλτε και το κοτόπουλο, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε να βράσουν για 30 λεπτά.
- Στο τέλος, ρίξε και τις ελιές σβήστε τη φωτιά και αφαιρέστε το δεντρολίβανο και το δαφνόφυλλο.