Υλικά
1 κιλό κουκιά φρέσκα καθαρισμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνα ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί
Αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ κορν φλάουερ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κουκιά κόβοντας τις άκρες και αφαιρώντας τις ίνες απ τα πλαινά.Τα πλένουμε, τα ζεματάμε λίγο με νερό στην κατσαρόλα 2-3 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.Στην συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα και από πάνω ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το άνιθο , λίγο νεράκι και τα αχνίζουμε για 5 λεπτά.
Μετά συμπληρώνουμε αλάτι , πιπέρι , το λάδι και νερό αν χρειαστεί και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.Περίπου 25 λεπτά .Σβήνουμε το μάτι και ετοιμάζουμε το αβγολέμονο.Βάζουμε στο μούλτι τ΄αυγά και το κορν φλάουερ.Χτυπάμε να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε το λεμόνι ξαναχτυπάμε και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ζουμί απ το φαγητό μας.Ξαναχτυπάμε λίγο και περιχύνουμε το αυγολέμονο μας στο φαγητό.Κουνάμε με κυκλικές κινήσεις την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε!
Απολαύστε!!!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη